Treinbaan 2006

2006


Aan mijn huidige treinbaan ben ik begonnen in 2006, na eerst de nodige ruimte vrij gemaakt te hebben, de gewenste baan uit getekend.

In de loop van de jaren wordt dit natuurlijk aangepast doordat je andere zaken leert kennen en meer leert van de mogelijkheden.


De opzet was (is) om met modules te werken, zodat wanneer we naar een andere woning zouden verhuizen, de treinbaan kan uit mekaar  gehaald worden.

De afmeting van een module is 100 x 80 cm. dit heeft als voordeel dat je er gemakkelijk met door een deuropening kunt.

Nadeel is dat je op 80 cm breed enkel een Marklin R1 bocht kan gebruiken.

Als ik nog eens opnieuw een andere baan maak of grote aanpassingen doe, dan ga ik trachten om de bochten anders uit te leggen, zodat grotere diameter R2... kunnen gebruikt worden.


Op de foto's zie je de opzet van de onderbouw bij de start.

Een lange zijde van 300 x 80 cm en op het einde een module haaks erop.

De schuine zijde wordt gevuld door een halve module van 80 x 80 cm.


Gestart met de metalen rails uit te leggen, deze zijn in het schaduwstation op het 2de nivo gebruikt. Van het eerste naar het 2de nivo zijn er 2 spiralen van R1 c-rails gebruikt.


Echter na het volgen van een cursus bij de Modeltrein Academie het begrip "terug melding" ontdekt en tot de conclusie gekomen dat ik wil rijden via een programma op de PC.


Dus het besluit genomen om de M-rails te verkopen en de baan volledig in C-rail te maken.


Omdat mijn besturingssysteem Marklin 6020 en toebehoren nog niet voorzien is van een interface, wat meer informatie opgezocht over de verschillende besturingssoftware en de digitale centrales.


wordt vervolgd !

2006 modules in aanbouw
2006 onderbouw
2006 test eerste spiraal